Coördinator Opvang

Stichting PCOHS

De verbindende factor tussen Opvang en Onderwijs

Met jouw kennis en ervaring binnen de kinderopvang borg je de hoge kwaliteit van de opvangactiviteiten. Daarnaast heb je een rol als projectleider in de (door)ontwikkeling van onze scholen tot kindcentra.

Stichting PCOHS wil kinderen een kansrijke toekomst bieden. Ben jij de coördinator opvang die ons verder helpt in de (door)ontwikkeling tot kindcentra?

Waar ga je werken?

Stichting Protestants-Christelijk Onderwijs Hillegersberg Schiebroek (PCOHS) is het bevoegd gezag van peuteropvang, voor-, tussen- en naschoolse opvang én vier basisscholen aan de groene noordrand van Rotterdam. PCOHS ziet haar organisatie als een omgeving waar kinderen, ouders en personeel, met én van elkaar leren. Geen lerende kinderen zonder lerende medewerker. Samenwerking tussen de scholen en opvang onderling is belangrijk, eigenheid van de scholen en opvang ook. 

Jouw primaire taken

Je draagt zorg voor het implementeren en borgen van beleid rondom de opvang (VVE en BSO). Hieronder verstaan we:

 • het zichtbaar maken en houden van de opvang binnen de organisatie;
 • het inhoudelijk ondersteunen en begeleiden van de pedagogisch coaches op de opvanglocaties;
 • het organiseren en borgen van de VE-educatie;
 • het deelnemen aan gemeentelijke VE- en Jonge Kind overlegmomenten;
 • het inhoudelijk verantwoorden van de subsidies opvang;
 • de gedelegeerde verantwoordelijkheid voor het op orde houden van alle benodigde opvangdocumenten;
 • je bent sparringpartner voor de directie en het College van Bestuur inzake opvang.

Je organiseert en zorgt voor borging van de wet- en regelgeving van de GGD en onderwijsinspectie rondom opvang. Belangrijkste verantwoordelijkheden;

 • het onderhouden van contact met de GGD-inspectie;
 • het ondersteunen bij GGD-bezoeken;
 • het onderdeel opvang vertegenwoordigen binnen de kwaliteitsborging van de organisatie.

Je bent projectleider KC ontwikkeling. Dit houdt in:

 • dat je verantwoordelijk bent voor het (door) ontwikkelen (I)KC;
 • dat je het project uitzet om te komen tot (I)KC voor onze vier locaties;
 • het vertalen van wensen van de schoollocatie naar concrete voorstellen;
 • het bewaken van voortgang en kwaliteit;
 • zorgdragen voor oplevering;
 • je bent sparringpartner voor directie en College van Bestuur inzake KC-ontwikkeling en rijke schooldag.

Jouw nieuwe collega’s, een professioneel team

Stichting PCOHS wil een werkplek van klasse zijn, want we geloven dat authentieke, goede professionals zoals jij bijdragen aan goed onderwijs en talentgerichte kinderopvang. We steunen elkaar in de ontwikkeling van gezamenlijke en persoonlijke doelen. Je bent welkom in ons gastvrije team!

Waar jij het verschil maakt

We zoeken een talentvolle opvangprofessional. Je beschikt over een afgeronde HBO of wetenschappelijke opleiding en hebt ervaring met projectmatig werken. Door jouw analytische vermogen en communicatieve vaardigheden ben je in staat jouw taken goed te volbrengen en draagvlak te creëren. Je hebt ervaring met leiding geven  in de kinderopvang en hebt kennis op het gebied van wet & regelgeving en de CAO Kinderopvang. Collega’s omschrijven je als een daadkrachtige persoonlijkheid met autoriteit.

Je kiest van harte voor werken bij een protestants-christelijke stichting en je wilt samen verder bouwen aan de kwaliteit en ontwikkeling van de opvang.

Eerst sfeerproeven?

Heb je interesse in deze functie en ben je op zoek naar meer informatie? Neem gerust contact op met Hanneke Oosthoek (personeelsadviseur). Zij beantwoordt graag je vragen en is bereikbaar op 06-46461280.

Overige informatie

De functie is ingedeeld in schaal 11, conform cao KO.

Direct solliciteren

Enthousiast en direct solliciteren? Dat kan via het onderstaande formulier of door een mail met CV en motivatie te sturen naar hrm@pcohs.nl. We zien uit naar je reactie! 

Wacht niet te lang met reageren, want zodra de juiste kandidaat en wij elkaar hebben gevonden sluiten we de vacature. De eerste gesprekken zullen worden ingepland op maandag 3 april.

Wij worden blij van direct contact met jou, van acquisitie n.a.v. deze advertentie niet.

Functie

Coördinator Opvang

School

Alle scholen / opvang van Stichting PCOHS

Uren

Wtf 0.8

Waarom werken bij PCOHS?

PCOHS is een protestants-christelijke stichting met vier basisscholen. Een hechte organisatie waar iedereen elkaar kent en je echt gezien wordt. We bieden je alle ruimte om te onderzoeken, experimenteren, leren en innoveren. Voel je welkom en lees hier wat ons bijzonder maakt.

Deze interessante functie delen

Is dit niet de functie voor jou, maar denk je dat jij iemand kent die geknipt is voor deze baan? We waarderen het enorm als je hem of haar attendeert op onze leuke functie.

Sollicitatieformulier

Hoe heb je ons gevonden?